Mi ez az egész?

Ez itt a redblek hivatalos nemzetközi podcastja, azaz röviden: a magyar LMBTQ podcast.

A redblek ebben a podcastben vagy egyedül beszél, vagy olyan emberekkel beszélget, akik valamiért érdekesek – és nem csak LMBTQ témában vagy LMBTQ körből érkezve. Érdekes emberek mindenütt vannak, a világ sokszínű!

A podcast eredetileg a youtube csatornámra készített videók leszármazásaként jött létre, azaz újrahasznosítottam a videóinterjúk hanganyagát – ha valakinek kényelmesebb ezeket a beszélgetéseket Youtube helyett podcastként hallgatni, akkor máris megérte. Aztán gondolkodtam, hogy érdemes lenne eleve podcastra is készíteni anyagokat, hiszen a formátum kínálja magát a beszélgetős anyagokhoz. Így született meg az önálló daddyFM podcast csatorna. Szeretek tartalmat előállítani, ekkor merült fel a gondolat, hogy podcastet is érdemes lenne indítani – ezt látod most. Szeretek beszélni, bár szerintem nem beszélek szépen – de 2023 végén elkezdtem végre beszédtechnika tanárhoz járni, remélem segíteni fog.

De ki a redblek és mit akar?

A csatornát és a műsort én, azaz redblek vezetem. Elég rég óta veszek részt az LMBTQ közéletben, a redblek.com blogom több mint 15 éves. Másodmagammal voltam alapítója a 2006-ban született boxer magazinnak, amit egyébként már 2002-ben megalkottunk, akkor még PDF formátumban.

Rendszeresen blogolok azóta is, az írás elválaszthatatlan részét képezi az életemnek – még egy tetoválásom is van, ami ezt jelképezi. Több olyan LMBTQ projektben is részt vettem vagy veszek, amik szerintem fontosak a közösségnek. Jelentős részt vállaltam a QUEERLIFE.CO/ magazin működésében, büszke vagyok arra a másfél évre, amit ott eltöltöttem. A magazin szellemi előfutárának is tekinthető Lótusz Virágai podcast társalapítója voltam, ez sajnos a távozásommal megszűnt.

Az egykori radiopink.hu LMBTQ internetes rádión futó műsorok közül kettőhöz is volt közöm. Előbb a Dorisz és Klarisz Show című beszélgetős műsor egyik szerkesztője voltam a háttérben, utána a XANAX című beszélgetős műsornak egyik kiötlője, technikusa, utóbb egyik műsorvezetője is.

Írtam annak idején a Mások magazinba, szerkesztettem kreatívokat a HUMEN-be, leforgattam hat évad Melegházi Vacsoracsatát, szóval nem tétlenkedtem soha.

Azóta visszatértem a saját blogomhoz, illetve elindult a Youtube csatornám. Úgy tapasztalom, hogy népszerűek a drag queenekkel készülő interjúim. Szeretem, támogatom és tisztelem a hazai drag queen-eket, idén a Drag Queen Hungary 2021 verseny zsűrijébe is felkértek, amit nagy örömmel vállaltam el. Azóta is egyik külső munkatársa vagyok a verseny szervezésének.

2020-ban a budapesti CRUSH bár által szervezett önálló Pride-heti programsorozatuk házigazdájának kértek fel, amit nagy örömmel fogadtam el. A Pride-hét megnyitóbeszédét is én tartottam a CRUSH-ban, Szücs Balázs erzsébetvárosi alpolgármesterrel közösen.

Civil aktivistaként a HIV-prevenciót és a PrEP-et tűztem a zászlómra, az ALTALAP Alapítvány önkéntese is vagyok szabadidőmben. A PrEP-pel foglalkozó magyar nyelvű kiadványokat készítek, a 2020-as Pride-on első ízben volt olyan program, ami a HIV prevencióval és a PrEP-pel foglalkozik, ezt is én szerveztem.

2018 óta vagyok tagja az European Aids Treatment Group szervezetnek. A páciensaktivistákból álló szerveződés célja a nemi egészség-tudatosság növelése, valamint a kombinációs prevenció még hatékonyabb megismertetése a rizikócsoportokkal. 2022. novemberében a hazai PrEP-aktivista munkám egyik kiemelkedő eredményeként az EATG-t és az Altalapot képviselve az Európai Parlament, a WHO, az UNESCO és európai civilek részvételével összehívott európai PrEP-kerekasztalon vettem részt Brüsszelben. Én ugyan nem vagyok HIV-vel élő, és szeretném, ha ez így is maradna – éppen ezért vagyok ilyen elkötelezett támogatója a mindenki számára elérhető PrEP-nek.

2022-ben a Magyar Tolerancia Egyesülettől átvehettem a Magyar Tolerancia Díjat, amit többek között olyan, a tolerancia és a békés egymás mellett élés iránt elkötelezett civilek, szakemberek és politikusok kaptak meg, mint Donáth Anna, Baranyi Krisztina, Szücs Balázs vagy Temesvári Szilvia.

2023 óta a Momentum tagja vagyok: a budapesti IX. kerületi helyi szervezet elnökségi tagja, egyúttal a Párt LMBTQ munkacsoportjának elnökségi tagja is.

Ezt én mind tökegyedül csinálom, nem segít senki, hanem a saját szabadidőmben, saját szórakozásomra, a normál életem, munkám, stb. mellett, nulla forint bevétellel. Ezért lenne jó, ha például támogatnád a redblek mindenféle projektjét Patreonon, mert sem a felszerelések, sem az idő nincs ingyen. Legyél jó fej, támogass olyan tartalmat, amit fogyasztasz – támogass Patreonon!

Szeretek sütni-főzni, van három mentett cicám és imádom a környezetemet, az otthonomat csinosítgatni. 2023 októberében nagybácsi lettem, végre lesz kit elkényeztetni.

Ha bármit kérdeznél, ötleted, véleményed vagy javaslatod van, vagy szeretnél együttműködni velem, ne habozz írni nekem!