Tetejére

Mi ez az egész?

Ez itt a redblek hivatalos nemzetközi podcastja.

A redblek ebben a podcastben vagy egyedül beszél vagy olyan emberekkel beszélget, akik valamiért érdekesek – és nem csak LMBTQ témában vagy LMBTQ körből érkezve. Érdekes emberek mindenütt vannak, a világ sokszínű!

A podcast eredetileg a youtube csatornámra készített videók leágazásaként jött létre, azaz újrahasznosítottam a videóinterjúk hanganyagát – ha valakinek kényelmesebb ezeket a beszélgetéseket youtube helyett podcastként hallgatni, akkor máris megérte. Aztán gondolkodtam, hogy érdemes lenne eleve podcastra is készíteni anyagokat, hiszen a formátum kínálja magát a beszélgetős anyagokhoz. Így született meg az önálló #daddyFM podcast csatorna. Szeretek tartalmat előállítani, ekkor merült fel a gondolat, hogy podcastet is érdemes lenne indítani – ezt látod most.

De ki a redblek és mit akar?

A csatornát és a műsort én, azaz redblek vezetem. Elég rég óta veszek részt az LMBTQ közéletben, a redblek.com blogom épp idén 15 éves. Másodmagammal voltam alapítója a 2006-ban született boxer magazinnak, amit egyébként már 2002-ben kitaláltunk, csak akkor még PDF formátumban.

Rendszeresen blogolok azóta is, az írás elválaszthatatlan részét képezi az életemnek, még egy tetoválásom is van, ami ezt jelképezi. Több olyan LMBTQ projektben is részt vettem vagy veszek, amik szerintem fontosak a közösségnek. Jelentős részt vállaltam a QUEERLIFE.CO/ magazin működésében, büszke vagyok arra a másfél évre, amit ott eltöltöttem. A magazin szellemi előfutárának is tekinthető Lótusz Virágai podcast társalapítója voltam, ez sajnos a távozásommal megszűnt.

Az egykori radiopink.hu LMBTQ internetes rádión futó műsorok közül kettőhöz is volt közöm. Előbb a Dorisz és Klarisz Show című beszélgetős műsor egyik szerkesztője voltam a háttérben, utána a XANAX című beszélgetős műsornak egyik kiötlője, technikusa, utóbb egyik műsorvezetője is.

Írtam annak idején a Mások magazinba, szerkesztettem kreatívokat a HUMEN-be, leforgattam hat évad Melegházi Vacsoracsatát, szóval nem tétlenkedtem soha.

Azóta visszatértem a saját blogomhoz, illetve elindult és sikeres a youtube csatornám. Rendkívül népszerűek a drag queenekkel készülő interjúim. Szeretem, támogatom és tisztelem a hazai drag queen-eket, idén a Drag Queen Hungary 2021 verseny zsűrijébe is felkértek, amit nagy örömmel vállaltam el. Azóta is egyik külső munkatársa vagyok a verseny szervezésének.

2020-ban a budapesti CRUSH bár által szervezett önálló Pride-heti programsorozatuk házigazdájának kértek fel, amit nagy örömmel fogadtam el. A Pride-hét megnyitóbeszédét is én tartottam a CRUSH-ban, Szűcs Balázs erzsébetvárosi alpolgármesterrel közösen.

Civil aktivistaként a HIV-prevenciót és a PrEP-et tűztem a zászlómra, az ALTALAP Alapítvány önkéntese is vagyok szabadidőmben. A PrEP-pel foglalkozó magyar nyelvű kiadványokat készítek, a 2020-as Pride-on első ízben volt olyan program, ami a HIV prevencióval és a PrEP-pel foglalkozik, ezt is én szerveztem.

2018 óta vagyok tagja az European Aids Treatment Group szervezetnek. A páciensaktivistákból álló szerveződés célja a HIV-tudatosság növelése, valamint a kombinációs prevenció még hatékonyabb megismertetése az érintettekkel. 2022. novemberében a hazai PrEP-aktivista munkám egyik kiemelkedő eredményeként az EATG-t és az Altalapot képviselve az Európai Parlament, a WHO, az UNESCO és európai civilek részvételével összehívott európai PrEP-kerekasztalon vettem részt Brüsszelben. A — sajnos rendszeres — félreértések elkerülése végett: HIV-negatív ember vagyok, és az is szeretnék maradni, éppen ezért vagyok ilyen elkötelezett támogatója a mindenki számára elérhető PrEP-nek.

2022-ben a Magyar Tolerancia Egyesülettől átvehettem a Magyar Tolerancia Díjat, amit többek között olyan, a tolerancia és a békés egymás mellett élés iránt elkötelezett civilek, szakemberek és politikusok kaptak meg, mint Donáth Anna, Baranyi Krisztina, Szücs Balázs vagy Temesvári Szilvia.

2023 óta a Momentum tagja vagyok: a budapesti IX. kerületi helyi szervezet kommunikációért felelős elnökségi tagja, egyúttal a Párt LMBTQ munkacsoportjának elnökségi tagja is.

Ezt én mind tökegyedül csinálom, nem segít senki, hanem a saját szabadidőmben, saját szórakozásomra, a normál életem, munkám, stb. mellett, nulla forint bevétellel. Ezért lenne jó, ha például támogatnád a redblek mindenféle projektjét Patreonon, mert sem a felszerelések, sem az idő nincs ingyen. Legyél jó fej, támogass olyan tartalmat, amit fogyasztasz – támogass Patreonon!

Ha bármit kérdeznél, ötleted, véleményed vagy javaslatod van, vagy szeretnél együttműködni velem, ne habozz írni nekem!

Követed redbleket!