Nagyinterjú Angéla dívával

„Küldetéstudatom van: magyar vagyok és ebben az országban akarok hozzátenni a világhoz.” – mondja Novák Angéla. Ő volt hazánkban az egyik első transznemű ember, aki ráadásul nagy nyilvánosság előtt is felvállalta szinte az egész tranzíciós folyamatát. Most küzdelmeiről, tapasztalatairól mesél, amik bőven kijutottak neki. Szóba kerül a műtét, a spiritualitás, Isten, családok és barátok, szerelmek, illetve a közszereplő státusz is.

A beszélgetésnek az ad különös apropót, hogy néhány hete egy salátatörvénybe bújtatva nyújtották be a törvényt, ami megtiltja a transznemű embereknek a nem- és névváltást, ami a tranzíció természetes (jogi) lezárást is jelentené. Angéla erről is kifejti a véleményét.

„Először megvetettek, aztán puncsoltak” – meséli Angéla, aki irtó fiatalon került a Capella színpadára, majd hamarosan a hely háziasszonyává lépett elő. Megtapasztalta a klub emberfeletti magasságokba emelkedését: mindenki, aki számított, a Capellába járt bulizni. Celebek, sztárok, közéleti szereplők, felerészt heteró, felerészt meleg közönséggel a Capella vígan nyerte meg még az Év Szórakozóhelye címet is.

Aztán különféle hibák miatt jött a leszállóág és Angéla Londonban találta magát, ahonnan küldetéstudata ismét csak hazahozta, azóta itthon érvényesül. Mesél itthoni életéről, a korabeli klubéletről, a videó végén pedig különleges relikviákkal örvendeztet meg benneteket, akik végignéztétek az interjút!

„Odatehetek bármilyen produkciót a színpadra, akkor is az lesz a történelemkönyvben, hogy én voltam az első transznemű celeb Magyarországon” – foglalta össze Angéla.

Felhívom szíves figyelmedet, hogy az epizódban időnként felnőtt nyelvezet hallható, meghallgatását emiatt csak 18 éven felülieknek ajánlom.